2014. június 20., péntek

Tonhal chilis édesburgonyával és fokhagymás-túrós mártogatóssal

Már készült korábban is egy hasonló étel, csak akkor házi majonézzel, de ez a mostani szerintem még jobban sikerült, szóval úgy gondoltam megér egy bejegyzést ;).

Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv (saját lében),
1 nagy fej lilahagyma,
2 nagy méretű édesburgonya,
1 tk. erőspaprikapehely,
kevés olívaolaj,
bors

Mártogatóshoz:
200 gr ToTu (nem paleózoknak zsírszegény túró),
4 ek. ToTu krém extra, vagy mandulatejszín (nem paleózoknak tejföl),
1 gerezd fokhagyma,
1 tk. citromlé,
1 mk. eritrit

 


Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd négy felé vágjuk hosszában. Egy tepsibe helyezzük, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, az erőspaprika pehellyel, majd kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
20 perc alatt 200 fokos sütőben készre sütjük.

A mártogatóshoz a hozzávalókat összeturmixoljuk, nálam most mandulatejszínnel készült, de paleó változatban a legjobb választás szerintem tejföl helyettesítésére a ToTu krém extra.
Tálaláshoz a lilahagymát felkarikázzuk, a tonhalat lecsöpögtetjük, és már mehet is a tányérba. Két főre elegendő mennyiség.





1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...