2014. július 13., vasárnap

Almás-kókusztorta

A hétvégi buliba készült sütik egyike egy karamellkrémes piskóta volt, ami igazából egy vizes piskóta (kókuszcukorral), kettévágva, megtöltve kókuszcukorral elkészített, sűrűre főzőtt vanília pudinggal, és egy jó nagy adag csokiöntettel meglocsolva. Na de azt nem fényképeztem, így sajnos most nem kerül a blogra - majd legközelebb ;) - de a torta receptet megosztom, mert mindenkinek nagyon ízlett, és valakinek megígértem, hogy leírom a receptet ;)...


 Hozzávalók:

20 gr dió,
20 gr mandula,
20 gr mogyoró,
1 marék tökmag,
20 gr mazsola,
4 tojás,
100 gr eritrit,
2 nagy alma héjastól ledarálva,
Tetejére: 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:
A  diót,mandulát,mogyorót,és a kókuszt aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (tehát a tökmagot, és a mazsolát egészben), majd belenyomkodjuk egy 20 cm-es tortaformába, amit előtte kibélelünk zsírpapírral. 180 fokos légkeveréses üzemmódban sütjük kb. 30 percig. 

Ha kiborítottuk rácsra, és kihűlt akkor megkenjük a felolvasztott étcsokoládéval, és egy fél órára hűtőbe tesszük legalább, hogy a csoki megdermedjen rajta.








1 megjegyzés:

  1. Ennyi sok finomsággal a tésztájában csakis finom lehet, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...