2015. március 13., péntek

Madártejkrémes palacsinta

Egy újabb kedvenc, amit végtelenül sokoldalúan fel lehet használni. Ez a madártejkrém, amit akár pudingnak is hívhatunk :)

Most éppen palacsintában végezte, egy adag csokiszósszal kísérve, csak mert péntek 13-a van, és édesanyám születésnapja ;)


Hozzávalók:

Palacsinta tészta a jól bevált módon készült: http://megfozlek.blogspot.hu/2014/05/huskremes-palacsinta-mustaros.html

A madártejkrémhez pedig a következő hozzávalókra lesz szükség:

200 ml víz,
4 tojássárgája,
1/2 tk.konjak liszt,
1 ek. őrölt eritrit,
1 késhegynyi vaníliapor



Elkészítés:

Kisütjük a palacsintákat, majd a krémhez minden hozzávalót összeturmixolunk, és lassú tűzön pár perc alatt sűrűre főzzük (folyamatos kevergetés közben).
A palacsintákat a krémmel megtöltjük - én egy tk. házi baracklekvárt is tettem rá -, majd összehajtjuk, és ízlés szerint csokiszósszal (esetemben paleo csokival) meglocsoljuk.

A madártejkrém Burján Szafi ötlete, és imádom érte, mert rendkívül finom, és megoldotta a problémámat arra vonatkozóan, hogy mit csináljak még zsírtejen kívül a megmaradt sárgájával, ha totut készítek.



Nézzétek meg a videót, amit készített, abban benne van milyen egyszerű is a totu készítés.

Édesanyámnak pedig itt is boldogságos születésnapot kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...