2015. április 24., péntek

Szezámmagos-mézes húspogácsák, tojásos rizs

Egy tökéletes, egyszerű, hétköznapi fogás, ami egyáltalán nem mindennapi.
Amikor megláttam a feketebabos hamburger receptjét Jamie Oliver 15 perces kaják című könyvében, hát tudtam, hogy ez nagyon nagy kedvencem lenne.
Két probléma volt vele: se feketebab szószom (meglepő módon), se marhahúsom nem volt itthon. 
Így sokkal egyszerűbb lett a helyzet. Volt itthon sertéscomb darálva, így ebből lettek a pogácsák...

Hozzávalók:

400 g darált sertéshús,
só, 
bors, 
szezámmag,
1 ek. méz, 
fél bögre basmati rizs,
2 tojás



Elkészítés:

A darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd egyenlő nagyságú pogácsákat formálunk belőle, és kevés zsiradékon alaposan átsütjük mindkét oldalát. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a mézet, alaposan rákaramellizáljuk a pogácsákra, és a legvégén megszórjuk szezámmaggal.

A rizst, kb. 2,5szeres mennyiségű vízben kifőzzük, majd a tojásokat sózzuk, felverjük és hozzáadjuk az elkészült rizshez, és összesütjük vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...