2015. október 4., vasárnap

Mini cukkinimuffin

Az ötlet Szakály Marianntól származik, és már sokan elkészítették előttem, más-más arányokkal, és az ízével mindenki meg volt elégedve. Mivel a koszorú formám csak a héten érkezik, nem bírtam megvárni, ki kellett találnom valami más opciót rá. 
Anita is elkészítette nem olyan régen, és ő tett bele tojásfehérjeport, az állaga miatt. Nekem az nem állt rendelkezésre, ezért gondoltam, hogy kipróbálok mást helyette. 
Ezekben a pici formákban nagyon hamar elkészült, és cseppet sem maradt nedves a belseje, azonban nagyon kellemes állaga lett, és mondhatom erről senki nem mondja meg miből készült. 

Hozzávalók:

300 g cukkini lereszelve,
5 tojás,
100 g xilit,
50 g kókuszolaj,
100 g kókuszliszt (zsírtalanított),
1 citrom leve, és héja,
1 marék arany mazsola,
1 rúd vanília magja 



Elkészítés:

Az összes hozzávalót összedolgozzuk egy nagyobb edényben, botmixerrel kissé pürésítjük, majd szilikonos mini muffinformába helyezzük őket, és 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. 
Tálaláskor por állagú xilittel megszórjuk.

Fontos, hogy zsírtalanított legyen a liszt, mivel így lesz jó állaga sütinknek. A xilit természetesen lecserélhető eritritre is. 

Hozzávalókat egy helyről be tudod szerezni: http://paleolitwebshop.hu/

Forrás: Tücsökbogár konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...