2017. április 5., szerda

Kakaós virágkalács - paleo

Csak úgy rohannak a hónapok észrevétlenül. Eddig nem igazán volt időm posztokat írni, mivel mindig csak valami pár perces ebédet dobtam össze, mindig amire a Domonkos alvás idejébe belefért. Nem mondom, hogy most több időt töltök a konyhában, de azért hiányzik, hogy egy-egy jól sikerült ötletet nektek is megmutassak.
Lehetőségem nyílt kipróbálni a Paleolit Éléskamra új keltes élmény lisztkeverékét, így gondoltam valami igazán tavaszias, Húsvétra tökéletesen alkalmas receptet dobok össze belőle. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, így nem nagy munka egy ilyen virágkalácsot sem elkészíteni.

Hozzávalók:

2 kisebb tojás,
1 tojássárgája,
30 g lágy kókuszzsír,
50 ml víz,
20 ml citromlé,
15 g 4x-es édesítő

Töltelék:
paleolaj, kakaópor, 4x édesítő (vagy más por alapú édesítőszer)



Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, ketté vesszük a tésztát. Egyenként két db 26 cm-es kört nyújtunk belőlük.
Az egyiket rátesszük egy szilikonos sütőlapra, megkenjük olajjal, megszórjuk kakaóval, majd az édesítővel, és rátesszük a másik lapot.
A tészta közepére egy kisebb vizespoharat helyezünk, majd a pohár szélétől kifelé elvágjuk a tésztát, úgy hogy először négybe, majd az osztott részek között még kétfelé.
Két-két egymás melletti részt egymás felé kétszer megfordítjuk, és így kapjuk meg a virágformánkat.
A tetejét végül megkenjük tojásfehérjével, és 180 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...